3/03/2011

Duka Sekeping Hati

duka sekeping hati
Kadang aku tabah untuk lalui semua dugaan ini, Tp kadang aku terasa seolah aku ingin mengalah dan berlalu. dunia seolah tak adil untuk aku. aku tak ada hak unutk mengatakan demikain, aku hanya insan kerdil yang hanya menumpang di bumi tuhan ini.

Satu  persatu masalah yang aku alami, semua seolah-olah menguji kekuatan hati ini. Ada ketika aku kuat tapi ada ketika aku lemah selemahnya..

Andai insan lain akan menangis dan bersedih dengan penyakit yang ayah aku lalui, tapi tidak aku..memang aku simpati denganya tapi untuk rasa sedih tidak..seolah tak akan lahir perasaan itu untuknya. Jangan tanya aku, kerana aku pun tidak tahu, ku tanya hati, dimanakah rasa sedih itu? kenapa air mata ini tidak mengalir?

Mereka kata yang aku ini menjauh, mereka silap,aku tidak pernah menjauh tapi ibubapa aku yang menjauh dari aku..aku kah yang salah? mereka kata aku berpelajaran jadinya aku kena lebih memahami..tapi mereka lupa akan kisah yang aku lalui, mereka tidak merasakan..katalah aku ini anak derhaka, tak kenang budi dan apa sahaja yang sekutu denganya..tapi kebenarannya, aku tak dapat lakukan sesuatu yang bukan lahir dari hati dan minda ku..

akukah yang keji sampai semua itu seolah salah ku? sedangkan mereka tidak pernah memahami sengsara dan duka ku...

0 comments:

Post a Comment